Thailändska läkare varnar för felaktig användning av medicinsk marijuana, insisterar på att de måste vara under överinseende av läkare

BANGKOK (NNT) – Trots legaliseringen av medicinsk cannabis i Thailand måste all cannabisanvändning förbli under överinseende av utbildade läkare och experter. Det har förekommit missförstånd om cannabisbehandling för många sjukdomar, vilket kräver förtydligande från den medicinska sektorn.

Läkare från många föreningar har utvecklat korrekt medicinsk cannabisanvändning, av oro för utbredda missförstånd bland allmänheten, såsom den falska tron ​​att cannabis kan bota psoriasis och andra sjukdomar.

En representant från Dermatological Society of Thailand sa att det inte finns några akademiska uppgifter om botemedel mot hudsjukdomar med cannabis, liksom ingen stödjande information om cannabis som en ingrediens i kosmetika.

När det gäller påståenden om cannabiseffektivitet vid behandling av cancerpatienter i slutstadiet, sade Thai Society of Clinical Oncology President Ekaphop Sirachainan att cannabisextrakt har visat sig hjälpa till att stoppa spridningen och tillväxten av cancerceller i laboratorietester på djur, men det finns inga konkreta uppgifter om tillämpningar hos människor.

Han sa att cannabismedicin ges som en palliativ behandling till patienter efter att läkaren har kommit fram till att konventionell medicin inte längre är effektiv. Han bad allmänheten att inte själv skriva ut cannabisprodukter eftersom felaktig användning kan förvärra deras tillstånd.

En styrelseledamot i Thai AIDS Society, Opass Putcharoen, har bekräftat att det nuvarande behandlingsförloppet för HIV-positiva patienter med antivirala läkemedel är mycket effektivt, men vissa patienter som använder cannabisprodukter utan tillsyn kan se en minskning av antivirala läkemedels effektivitet.

Källa: National News Bureau of Thailand

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/