Minister för sport och turism besöker Pattaya, Pattaya Företagsägare och ledare träffas om turismfrågor i Pattaya

Pattaya-

Thailands turist- och sportminister, Pipat Ratchakitprakan, anlände till Pattayas stadshus idag och välkomnades av Chonburi-guvernören Pakkathorn Teanchai och Pattayas borgmästare Sonthaya Khunpluem.

Ministern, medlemmar av hans kabinett för turism, Pattaya City och regionala ledare, medlemmar av lokala turism- och affärsråd och samhällsledare deltog i ett möte i stadshusstil där lokala ledare gav ut sin frustration över vad de ser som en enorm skillnad i den officiella statistiken för turism och verkligheten på plats i Pattaya.

Enligt det officiella turistministeriets statistikkontor är det mer än 18 miljoner turister (10 miljoner utlänningar och 8 miljoner thailändare) som besöker Pattaya i år, vilket har genererat rekordmånga baht för ekonomin.


Pattayas turism har ökat med 10 procent från år till år enligt turistministeriet och det officiella turiststatistikkontoret.

Samtidigt håller turistoperatörerna i Pattaya och den lokala turiststyrelsens tjänstemän helt inte med. De sa till turistministern i verkligheten enligt lokala företagsledare och turistföreningar att mer än 50 procent av turisterna har minskat, vilket är den lägsta på många år.

Lokala turistledare uppgav att antalet turister potentiellt skulle kunna vara korrekt, men de allra flesta besöker inte många oberoende företag och kommer på förinställda turnégrupper eller har begränsad köpkraft. Några av individerna räknas som turister till Pattaya tillbringar bokstavligen en timme eller två på en morgonbusstur med att se stranden, spendera ingenting och sedan åka iväg enligt klagomål från lokala företagare.

De trodde att huvudfaktorn är bahtens styrka som fortfarande är för hög. Närliggande länder som Vietnam, Laos, Kambodja och Filippinerna blir betydande regionala konkurrenter.

Det finns också mer än 2,700 300 hotell i Pattaya men bara cirka XNUMX hotell har lagliga licenser vilket skadar bilden av Pattaya och turismen. Lokala turistrådstjänstemän skulle vilja se en förnyad kampanj om korrekta hotelllicenser.

Dessa frågor övervägs av regeringen och turistministeriet för ytterligare lösningar. Turistministern lyssnade på de lokala klagomålen och deras feedback och sa att han skulle ta saken i beaktande. Tyvärr togs inga konkreta planer eller motpunkter till lokala ledares klagomål upp på mötet.

Efter mötet gick turistministern och hans kabinett för att öppna det helt nya turistsäkerhets- och informationscentret vid Bali Hai Pier i en gemensam ceremoni med tjänstemän i Pattaya City. Centret är utformat för att vara en tvåspråkig plats där alla turister kan få hjälp och information.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/