43 människor dödades, 466 skadades under första dagen av sju dödliga dagar av nyårskörning i Thailand

43 personer dödades och 466 skadades i 464 trafikolyckor, de flesta skyllde på rattfylleri, på den första dagen av Thailands "sju farliga dagar" av nyårsresor på fredagen, enligt departementet för förebyggande och begränsning av offentliga katastrofer.

Rattfylleri var en faktor i 30.39 % av trafikolyckorna, följt av fortkörning i 24.78 %.

80.08% av olyckorna involverade motorcyklar, 39.22% inträffade på motorvägar under överinseende av Highways Department och 30.60% inträffade på sekundära vägar som övervakades av tambonadministrativa organisationer och byar.

30.39 % av olyckorna ägde rum mellan 4:8 och 29.27:50 och XNUMX % av de skadade var personer över XNUMX år.

Totalt stoppades 731,933 158,453 fordon för kontroller och 42,912 39,584 personer åtalades för trafiköverträdelser, inklusive XNUMX XNUMX fall av att ha åkt utan hjälm och XNUMX XNUMX fall för att de saknade körkort.

Den södra provinsen Surat Thani hade den högsta olycksfrekvensen, med 20 olyckor och provinser med den högsta dödligheten för dagen (4 dödsfall) var Chiang Rai och Prachuap Khiri Khan, medan Surat Thani hade den högsta frekvensen av skador med 22.

Källa:

https://www.thaipbsworld.com/43-people-killed-466-injured-on-first-of-seven-dangerous-travel-days/

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/