Idag är den första dagen av förbudet mot engångsplastpåsar hos 75 populära återförsäljare i Thailand

Från och med idag har 75 varuhus, närbutiker och andra butiker med mer än 24,500 7 filialer över hela landet kommit överens om att sluta ge bort engångsplastpåsar och från och med idag slutar de ge bort dessa påsar gratis. Detta inkluderar några av de största spelarna som Big C, 11-XNUMX och Family Mart.

Förutom kampanjen "Säg nej till plastpåsar varje dag" har Pollution Control Department (PCD) infört en 20-årig handlingsplan för plastavfallshantering från 2018-2037, som inkluderar åtgärder för att stoppa thailändare med att använda sju plastföremål och typer.

Enligt den thailändska regeringen ska ett förbud mot sugrör och koppar av plast träda i kraft nästa år.

Lokalt finns det oro hos många i Pattaya att de återförsäljare som har åtagit sig att stoppa plastkampanjen kanske inte är helt redo för förändringen. Vissa återförsäljare kommer att tillhandahålla plastpåsar för en liten avgift, några har bytt till papperspåsar och många erbjuder återanvändbara påsar.

Det finns oro från vissa franchiseägare i de större butikskedjorna att kunder kan köpa mindre varor och spendera mindre om de inte får ett rimligt alternativ till plastpåsar.

Det återstår att se hur framgångsrikt programmet kommer att bli men dag ett lanseras officiellt idag för att starta 2020.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/