Transsexuell misstänkt gripen i brand som förstörde nio motorcyklar i Pattaya, anklagad för vårdslöshet

Pattaya –
Pattaya-polisen pratade med Pattaya News i kväll och bekräftade att CCTV-filmer visar när en brand bröt ut i morse i Soi Buakhao-området som förstörde nio parkerade motorcyklar och skadade en närliggande ölbar.

Läs mer om den tidigare historien HÄR:
https://thepattayanews.com/2020/01/02/fire-destroys-nine-parked-motorbikes-in-soi-buakhao-video/

Pattayas polischef överste Khemmarin Pitsamai avslöjade för The Pattaya News att branden hade startat från en parkerad grön motorcykel.

En transperson, 30-åriga Taweesak Saithong, ska ha parkerat den gröna motorcykeln framför ölbaren och märkt att den hade mekaniska problem. De ska ha försökt starta om motorn men misslyckats och motorcykeln visade redan tecken på att det brann och rökte.

Enligt polisöverste Khemmarin lämnade Taweesak motorcykeln där innan branden startade på allvar och fick tag i en närliggande motorcykeltaxi utan att tillkalla hjälp.

Taweesak omhändertogs och fördes till Pattayas polisstation för ytterligare potentiella rättsliga åtgärder och för att ta itu med skador på ölbaren och andra motorcyklar.

Polisen tar Taweesak Saithong, 30, i förvar den 2 januari 2020 anklagad för vårdslöshet som orsakade egendomsskada i Pattaya. Foto: The Pattaya News
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/