Pattaya City tjänstemän och polis bekymrade över potentiell eskalering av konflikten mellan USA och Iran och hur det kan skada turismen och ekonomin

Pattaya –
Pattaya-polisen har uttryckt sin oro över turistsäkerhet, ekonomi och potentiella negativa turismeffekter under ett möte idag angående Iran-USA-konflikten.

Pattayas polischef överste Khemmarin Pitsamai är orolig för turisternas säkerhet på grund av konflikten mellan Iran och USA.

Konflikten mellan Iran och USA kommer att leda till fluktuationer i valuta- och aktiemarknader globalt enligt juridiska finansanalytiker. Detta kan också skada turismen i Thailand om konflikten eskalerar.

Läs mer om historien av Bangkok Post HÄR.
https://www.bangkokpost.com/business/1829204/iran-us-conflict-will-hurt-global-economy-govt

Polischefen Khemmarin Pitsamai vid Pattaya Police intervjuas av Pattaya News och Associated Press den 6 januari 2020.

Överste Khemmarin sa att de är oroliga över händelsen eftersom många turister från hela världen besöker Pattaya.

De har ökat mer säkerhet och säkerhet för att ta hand om turister på rätt sätt.

Polisen har också bett boendeoperatörer att rapportera till migrationskontoret enligt thailändsk lag när utländska turister har checkat in. Det finns betydande oro över illegala hotell och lägenheter som fungerar som hotell utan hotelllicens. Polisen har varnat för att ytterligare ett tillslag mot detta sannolikt kommer.

"Om någon ser något ovanligt, vänligen rapportera till polisen omedelbart", tillade överste Khemmarin.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/