Pattaya Police lanserar "Smart & Safe System" datainsamling och brottsanalysverktyg för Pattaya City

Pattaya-
Pattaya City Police kommer att lansera ett helt nytt dataapplikationsverktyg för brottsförebyggande i Pattaya som lovar att hjälpa till att modernisera städernas polisstyrka och samla in data och information om brottslingar och brott.

Pattayas polischef överste Khemmarin Pitsamai, som bara har varit i sin roll i några veckor, sa till The Pattaya News vid ett möte i går eftermiddag på Pattayas polisstation "Det är mer än 10 miljoner turister som besöker Pattaya varje år. Vi täcker en total yta på 192 kvadratkilometer för det större Pattaya-området. ”

"Men det finns bara 438 officerare i Pattaya för att ta hand om turister och heltidsinvånare, vilket inte är tillräckligt. Vi har för närvarande en tjänsteman per 10,000 XNUMX personer. Allt vi spelar in och undersöker görs fortfarande manuellt och med föråldrad teknik. Våra fälttjänstemän har inte de verktyg de behöver för att undersöka misstänkta brottshistorier för tillfället och detta saktar ner vår svarstid.” Han fortsatte.

"Vi har kontaktat Bangkok Global Software Company för att lansera Police 4.0-programmet för att stödja vår Smart & Safe City-policy för att använda ett stort centralt datasystem för datainsamling och analys."

De exakta detaljerna om systemet och hur det kommer att fungera släpptes inte av polischefen i nuläget. Det klargjordes inte heller om systemet skulle samla in data och information om endast thailändska medborgare eller om de även kommer att samla in information om utlänningar och turister.

Skrivet av Adam Judd, bilder från Pattaya News-teamet.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/