Premiärministern försäkrar den thailändska allmänheten att regeringen tar itu med luftföroreningsfrågan

BANGKOK(NNT) – Premiärministern och inrikesministern har utfärdat uttalanden som försäkrar allmänheten om att administrationen gör sitt bästa för att ta itu med frågan om luftföroreningar.

Premiärminister och försvarsminister general Prayut Chan-o-cha uttryckte sin oro över folkets välbefinnande och instruerade lokala provinsförvaltningar att mildra problemet och sa åt dem att ta hand om sina respektive lokala invånares hälsa.

Samtidigt rådde inrikesministern människor i drabbade områden att undvika långvariga utomhusaktiviteter och bära ansiktsmasker när de ger sig ut. Byrån rekommenderade också ungdomar, pensionärer och personer som lider av luftvägssjukdomar att söka läkarvård så snart de börjar uppvisa oregelbundna luftvägssymtom.

Ministern uppmanade också bilister att byta till kollektivtrafik istället för att använda sina egna fordon.

Dessutom instruerade inrikesministern provinsförvaltningar att avskräcka invånare från att bränna och använda slash and burn jordbrukstekniker.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/