Thailands regering intensifierar insatserna för kontroll av föroreningar med kontrollpunkter för fordonsavgaser i Bangkok

Department of Land Transport (DLT) har intensifierat åtgärder för att kontrollera lastbilar och kollektivtrafik med avgasutsläpp som överskrider säkra gränser. Åtgärderna är utformade för att lindra föroreningsproblem.

På vardagar och allmänna helgdagar kommer DLT att skicka inspektörer för att kontrollera nivån på avgasutsläppen slumpmässigt, särskilt på huvud- och sekundärvägarna i Bangkok och dess närhet som Khlong Toey Pier, Khlong Luang Transport Station, Rom Klao-distriktet, Lat Krabang-distriktet , Tiwanon road, Lam Luk Ka road, Lat Krabang Toll Fee Collection Booth på Highway No. 7, Borommaratchachonnani road, Suwinthawong road, Phahonyothin road, Bang Na-Trat highway och i områden där partiklar på 2.5 mikrometer överstiger den säkra nivån.

Dessutom har regionala transportkontor fått i uppdrag att skicka ut tjänstemän för att övervaka nivån på avgasutsläppen från kollektivtrafiken. Inspektionerna kommer att utföras vid bussterminaler och på huvudvägar, och kommer att innebära strikt efterlevnad av lagen. Ägare av kollektivtrafikfordon med avgasutsläpp som överskrider säkra gränser kommer att få böter på 5000 baht, och kollektivtrafikfordonet kommer att förbjudas från vägarna tills dess motor är reparerad och fordonet har genomgått en kontroll på ett landtransportkontor igen. Människor uppmanas att rapportera registreringsskyltarna för fordon som släpper ut särskilt kraftiga avgaser, på Passengerskydds- och klagomålscentralens hotline 1584 eller LINE @1584DLT och Facebook 1584.

Källa: National News Bureau of Thailand.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/