Thailands turistråd förutspår en ökning av turismen från år till år med 2.1 för detta kvartal

Thailands turistråd förutspår 11.02 miljoner internationella ankomster under första kvartalet 2020, en ökning med 2.1 % jämfört med föregående år.

Chairat Trirattanajarasporn, ordförande för Thailands turistråd (TCT), sa att turistsektorn kommer att dra nytta av högsäsongen, regeringens undantag från visum-vid-ankomstavgifter till och med den 31 april och flera helgdagar och högtider, inklusive nyår, kinesiska nyåret , Alla hjärtans dag och Makha Bucha Day.

TCT frågade 600 lokala operatörer och fann dem hoppfulla om ett bättre scenario jämfört med 2019:s fjärde kvartal, som såg många utmaningar globalt.

Lokala operatörer är oroade över långsammare ekonomisk tillväxt till följd av handelskriget mellan USA och Kina och USA:s beslut att ta bort det allmänna preferenssystemet för Thailand.

Den viktigaste faktorn är den stärkande baht, som påverkar turismen direkt eftersom resenärer försöker begränsa sina utgifter i Thailand.

Läs mer på Bangkok Post:

https://www.bangkokpost.com/business/1835709/council-sees-q1-tourism-growth-of-2-1-

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/