Greenpeace Thailand marscherar mot luftföroreningar i Bangkok, vill att offentliga renrum byggda av regeringen för att ta skydd från luftföroreningar

BANGKOK (NNT) – Greenpeace Thailand och det civila nätverket har hållit en marsch och krävt att regeringen eskalerar sina åtgärder mot luftföroreningskrisen och betonar folkets rätt till ren luft.

Människor som bar N95-masker och höll kampanjskyltar, varav en hävdade rätten till ren luft, marscherade från Benchamabophit-templet till regeringens klagomålscenter, där de skickade in ett brev till regeringen där de bad den att vidta allvarliga åtgärder mot luftföroreningskrisen och ackumulering av PM 2.5 luftburna partiklar, för att skydda thailändarnas hälsa.

Greenpeace Sydostasiens Thailands landschef Tara Buakamsri sa idag att regeringen måste bygga rena rum i offentliga utrymmen där fotgängare kan söka skydd under en luftföroreningskris, och måste tillåta allmänheten att delta i luftkvalitetsmätningar.

Han föreslog att regeringen skulle köpa fler luftkvalitetsdetektorer och säkerställa drifttillståndet för all utrustning, samtidigt som den thailändska regeringen i år skulle ändra sina nuvarande PM 2.5-partiklar i atmosfären för att överensstämma med Världshälsoorganisationens delmål 3, med i genomsnitt 35 mikrogram per kubikmeter under en 24-timmarsperiod och i genomsnitt 12 mikrogram per kubikmeter under en 1-årsperiod. Regeringen bör också vara strikt med regleringen av föroreningsutsläpp från viktiga källor som kraftverk, industrifabriker och fordon.

Viceministern för naturresurser och miljö, Nopadol Phonsen, som mottog Greenpeaces brev, sa att regeringen är på väg att bekämpa luftföroreningar och kan bjuda in representanter för Greenpeace att delta i ett möte för att höra åsikter och förslag på sätt att föra tillbaka ren luft till folket.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/