Det thailändska handelsministeriet stoppar prissänkningen på ansiktsmasker, säkerställer högre utbud för att möta ökad efterfrågan

BANGKOK(NNT) – Vice premiärminister och handelsminister Jurin Laksanawisit har instruerat provinsiella handelstjänstemän över hela landet att kontrollera leverantörer som erbjuder andningsskydd, i ett försök att säkerställa rättvis handel.

Enligt ständig handelssekreterare Boonyarit Kalayanamit, instruerar instruktionen särskilt tjänstemän att kontrollera priserna och antalet ansiktsmasker som säljs i den övre delen av norra och i populära turistprovinser.

Den permanenta sekreteraren sa till lokala handelskontor att uppmana lokala försäljare att tydligt visa prislappar och avstå från orättvisa prishöjningar för eftertraktade ansiktsmasker, samtidigt som han informerade konsumenterna om var handlarna erbjuder andningsskydd.

Permanent sekreterare Boonyarit indikerade vidare att Department of Internal Trade diskuterar med tillverkarna av lokala ansiktsmasker, produktion av mer lager för att möta den nuvarande ökande efterfrågan, eftersom situationen med coronavirus och luftföroreningar intensifieras.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/