Soi Dog Foundation uppmanar Krabis provinsguvernör att inte beslagta alla herrelösa hundar efter att en sjuårig amerikansk pojke attackerats

Soi Dog Foundation och Lanta Animal Welfare uppmanar Krabi provinsguvernör att inte beslagta hundar

Följande är ett pressmeddelande. Skrivandet och åsikterna är inte Pattaya News.


Soi Dog Foundation (Soi Dog) och Lanta Animal Welfare (LAW) uppmanar Krabis provinsguvernör Kitibodee Kitibodee att återkalla hans order att samla ihop och beslagta herrelösa hundar på turistorter i provinsen efter att en sjuårig amerikansk pojke attackerades kl. Ao Siao Beach den 18 januari.


De ideella djurskyddsorganisationerna, baserade på öarna Phuket respektive Koh Lanta, vidarebefordrade detta budskap vid ett möte nyligen med guvernören, som redan har godkänt byggandet av ett tillfälligt skydd för hundarna. På mötet fanns också representanter från lokala tambonförvaltningsorganisationer, Krabis kommunkontor, avdelningen för boskapsutveckling och Krabi Hotel Association.


Soi Dogs Community Relations Manager Sakdapol Thongjan förklarade att tillfälliga skydd inte är en effektiv, långsiktig lösning. Driften av sådana härbärgen är kostsam och kräver veterinär- och vaktpersonal samt mat och medicin, som allt måste tillhandahållas under hela livet för de hundar som vistas där.


Sakdapol föreslog att provinsbudgetar skulle spenderas bättre på ett långsiktigt steriliserings- och vaccinationsprogram som har visat sig vara det mest effektiva sättet att på ett humant och hållbart sätt minska antalet herrelösa hundar. Soi Dogs program "Catch, Neuter, Vaccinate, Return" (CNVR) har minskat antalet herrelösa hundar i Phuket med över 90 % och har varit en betydande bidragande faktor till att ön bara rapporterat ett bekräftat fall av rabies på 24 år. På samma sätt har det inte rapporterats några fall av rabies i Koh Lanta under de senaste 15 åren tack vare LAW:s kastrerings- och vaccinationsprogram.


Soi Dog och LAW erkände guvernörens ståndpunkt att incidenter som den vid Ao Siao Beach negativt påverkar turistbilden av Krabi. Men att beslagta hundarna åtgärdar symptomen på problemet och inte grundorsaken. Det har visat sig att när hundar rensas från ett område, flyttar snart flockar från närliggande områden in.

Med minskad konkurrens och god tillgång på mat (från sopor) häckar de snabbt och inom ett eller två år klättrar hundpopulationen i området tillbaka till där den var tidigare. Sakdapol betonade att den bästa lösningen är att fånga, kastrera, vaccinera och sedan återföra hundarna till deras territorium. Att hantera befolkningen och hålla hundarna friska på detta sätt kommer att stärka provinsens image.


Naturligtvis kommer det att finnas hundar med hälsoproblem eller beteendeproblem som inte kan leva i samhällen och istället bör vårdas på ett härbärge. Skyddet är dock en sekundär lösning och bör köras i samband med ett CNVR-program.
LAW:s Dr Helen tillade att husdjursregistrering också bör uppmuntras så att ägare kan spåras när ett husdjur dumpas på gatan. Soi Dog håller med men vidhåller att regeringens plan att göra sådan registrering obligatorisk enligt lagen om förebyggande av djurplågeri kräver noggrann granskning.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/