Apotek i Pattaya slog till för att ha sålt hostsaft utan recept mot thailändsk lag

Pattaya –
Hundratals flaskor med hostsaft beslagtogs idag från apoteken i Pattaya under en förplanerad polisrazzia.

Razzian leddes av överste Dulayapat Taechaparayasin från Region 2 Police vid två drogaffärer i Bang Lamung.

Polisen genomförde en stingoperation på Siam Country-apoteket där de arresterade 35-åriga Chutikarn Chaiyachet som är apoteksassistent för att hon sålt hostsaft utan recept.

Apoteksägaren, 31-åriga apotekaren Nattakorn Niyompaisarnsuk, har också gripits.

Han står inför anklagelser för att inte ha tillhandahållit en legitimerad farmaceut till apoteket, inte tillhandahållit ett korrekt recept och olagligt sålt en del medicin.

Polisen gjorde också en razzia i Yindee-apoteket där de arresterade 26-årige Jittipan Klaokaew.

Polisen beslagtog från båda apoteken hundratals flaskor hostsaft med difenhydramin.

Chutikarn och Jittipan står inför anklagelser för att sälja medicin utan apotekslicens.

Pattaya News noterade att difenhydramin är lagligt att sälja på apotek men att det är olagligt att använda det för att göra en drog. Utan recept och legitimerad apotekare är det inte meningen att den ska säljas.

Hostsirap används bland lokala tonåringar för att göra en cocktaildrog lokalt känd som 4X100 ('Se koon roy'), enligt Pattaya Police. Detta är en blandning av hostsaft, alkohol och andra föremål.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/