Hundratals turistbussar står tomma, vissa båtturer stängs av i trettio dagar då kinesiskt coronavirus slår hårt mot turistnäringen i Thailand

Thailand-

När det kinesiska nya Coronavirus-problemet förvärras i Kina med landet som förbjuder alla gruppresor och fler och fler länder stoppar flyg och ökar VISA-restriktioner för enskilda resenärer, känner turistindustrin över hela Thailand av effekterna redan i det som kan bli ett problem som kommer att fortsätta i månader.

Mer än 300 resebussar i Phuket har stått parkerade i över en vecka utan att några kinesiska resegrupper har anlänt på grund av coronavirusutbrottet.

I Pattaya kan The Pattaya News bekräfta att de normala hundratals bussar som setts på Bali Hai och lokala turistattraktioner och shower nästan är borta ... vilket gör att attraktionerna kämpar för att få in andra kunder. Många av turistattraktionerna lokalt förlitade sig främst på kinesiska turister för intäkter, särskilt marknader, kabaréshower, sportevenemang, ö-turer, köpcentra och temaattraktioner.

Många operatörer har drabbats hårt sedan den kinesiska regeringen förbjöd alla utgående gruppresor för sina medborgare den 25 januari då de försökte begränsa spridningen av viruset som härrörde från Wuhan.

En orolig marknadsförsäljare, som avböjde att bli namngiven på en lokal marknad, talade med Pattaya News och sa "Kinesiska kunder är min huvudsakliga inkomstkälla. Utan dem kan jag inte betala min hyra och leva. Vad ska vi göra? Ja, vi har de ryska turisterna men andra turister kommer inte ofta till turistmarknaderna.”

Pattaya News besökte flera lokala tempel, normalt fulla av turister under en hektisk helg och nästan alla var öde utom några utländska turister. Bekymrade försäljare som överlever på att sälja prydnadssaker och mat till kinesiska turister sa till oss att de inte visste vad de skulle göra.

I Pattaya Bay har de flesta av kryssningsfartygens flytande restauranger berättat för media att de kommer att stänga butiken i minst trettio dagar eftersom de inte kan göra en vinst utan kinesiska turister. Många fisk- och skaldjursrestauranger, som också sa att deras primära kundbas är kinesiska, uttryckte också oro.

Trots den ekonomiska oro var nästan alla som Pattaya News talade med överens om att förbudet var svårt men behövde för att skydda landet och dess medborgare. Den thailändska regeringen har också sagt att de arbetar med flera program för att hjälpa leverantörer inom turistnäringen som drabbats av förbudet.

Vissa turistattraktioner, som Nong Nooch och den flytande marknaden, driver kampanjer som uppmuntrar inhemsk turism och för andra utlänningar att besöka, och använder det faktum att det är mindre trångt som ett försäljningsställe för dem som vill besöka.

Motorbåtsförsäljare som förlitade sig på kinesiska resegrupper fokuserar på andra turister och använder även de mindre trånga stränderna som ett försäljningsargument för turisterna i Pattaya.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/