Bärgningsbilschaufför på flygplatsen Don Mueang avlider efter att ett plan träffat hans fordon

Ett Nok Air-plan träffade en bogserbil som bogserade den till passagerarrampen på flygplatsen Don Mueang på fredagsmorgonen, vilket dödade föraren och skadade en annan anställd.

Olyckan inträffade vid 8-tiden.

Nok Air-flyget DD6458, planerat att avgå till Nakhon Si Thammarat klockan 8.40, körde in i flygplanets bogserbåt och drog det till parkeringsplatsen, berättade Sumpun Kutranon, generaldirektör för Don Mueang-flygplatsen för pressen.

Kopplingen mellan bogserbåten och planet lossnade och föraren var tvungen att stoppa fordonet. Planet som drogs fortsatte att röra sig framåt och kolliderade med bogserbåten.

Bogserbåtsföraren skadades allvarligt och dog senare, sa Mr. Sumpun. En annan anställd skadades också och fördes till sjukhus.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/