Thailand kommer inte att tillåta Westerdam kryssningsfartyg att stiga av passagerare som har fastnat i Thailand, fjärde land att vägra

Thailand-

Thailand kommer inte att tillåta ett kryssningsfartyg från Japan att låta passagerare gå av i hamnen i Laem Chabang, sade folkhälsominister Anutin Charnvirakul på tisdagen.

Herr Anutin postade ett kort Facebook-meddelande där han sa att han har uppmanat myndigheterna att inte tillåta Westerdamskeppet att lägga till i Thailand.

Bhumjaithai-partiets ledare är den vice premiärminister med ansvar för transporter.

Meddelandet postades efter att fartygets operatör meddelade på måndagen att fartyget kommer att släppa passagerare i djuphavshamnen i Chon Buri på torsdagen, rapporterade Kyodo News.

Fartyget med 1,455 802 passagerare – inklusive fyra japanska medborgare – och XNUMX besättningsmedlemmar var planerad att anlöpa Naha Port i Okinawa prefektur på lördag. Men efter Japans order avbröts planen.

Pattaya News noterar att över 2000 passagerare sitter fast på fartyget och detta är det fjärde landet som har vägrat inresa. Inga passagerare har testat positivt för det nya Coronaviruset eller visar några tecken på symtom, men den ökande paniken efter att ett annat kryssningsfartyg har haft över hundra fall av viruset i Japan har fått många länder att stänga av tillgången till kryssningsfartyg av oro för spridning viruset.

Oavsett om passagerarna och besättningen inte visar några tecken på viruset eller infektioner på fartyget, när tillkännagivandet ursprungligen gjordes att fartyget skulle gå i land i Laem Chabang översvämmade oroliga sociala medier-användare Facebook och bad om att fartyget inte skulle släppas iland.

Westerdam hade tidigare besökt Hong Kong och delar av Japan. De besökte inte de främst drabbade provinserna i Kina.

Lite innehåll och källa:

https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1855034/thailand-denies-westerdam-cruise-ship-entry-china-virus-toll-passes-1-000

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/