När luftföroreningar kväver Bangkok och omgivande områden, inklusive Pattaya, lovar Prachinburi guvernör att släcka buskbrand som bidrar till problem

Bangkok-

Prachinburis guvernör har lovat att släcka branden i Mot Deang-kullen i Khao Yai nationalpark. Branden förvärrar luftföroreningsproblemet, förutom att den skadar värdefulla naturresurser i skogen.

Guvernör Pibul Hattakitkosol rapporterade att provinsförvaltningen och relaterade enheter har bekämpat branden sedan den 21 februari.

Han påpekade att brandmän står inför enorma utmaningar, som torra löv, varmt väder och ogynnsamma vindförhållanden, som underblåser elden som redan har spridit sig till delar av huvudstadsdistriktet.

Guvernören sa att Royal Thai Air Force har skickat helikoptrar för att lokalisera och eliminera flera hot spots, i ett försök att begränsa branden från att ytterligare skada nationalparken. Tidigare sände inrikesministeriet också en helikopterenhet för att ge assistans i operationen.

Han uttryckte sin tacksamhet till lokalbefolkningen för att de frivilligt hjälpt till med att bekämpa elden och för att ha tillhandahållit mat och dryck till brandmän. Guvernören uppmanade också lokalbefolkningen att avstå från att elda utomhus, för att undvika att orsaka bränder i framtiden.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/