Koh Larns passagerarfärjeoperatörer säger att företag återhämtar sig, främst från ryska, indiska och thailändska turister

Pattaya-

Pattaya News reportrar besökte Bali Hai Pier idag och intervjuade flera färjebåtsoperatörer som kör passagerarfärjor mellan Pattaya och Koh Larn för att få deras åsikter om hur affärerna var.

Se vår video om hur Bali Hai-piren såg ut i morse här:

https://youtu.be/ntbIMHZMgCk

Pattaya har lidit på flera turistmarknader, inklusive västerländska utlänningar på grund av bahtens styrka och kinesiska utlänningar på grund av utbrottet av ett nytt Coronavirus. Detta har fått många lokala företagare att kämpa, särskilt de som i första hand vänder sig till kinesiska turister.

Det är dock inte alla som kämpar.

Wiraphan Somyot, 28, operatören av Puangpayom Prasitporn Ferry Company Limited, sa till reportrar att hans verksamhet inte påverkades särskilt mycket. Han tillade dock att operatörer av små motorbåtar hade det kämpigt, särskilt de som bara tog med kinesiska resegrupper.

Han uppgav att ryska och östeuropeiska turister fortfarande kom till ön i massor och att thailändska turister, särskilt på helgerna, besökte ön i större antal som ett resultat av framgångsrika inhemska turismkampanjer och muntligt att ön inte var lika trångt med bristen på kinesiska.

Han sa också att indiska turister var stadiga på den nuvarande marknaden.

Våra videoreportrar, som kan ses ovan, visade också att verksamheten vid Bali Hai-piren verkade vara bättre än för flera veckor sedan när coronavirusutbrottet började och resegrupper förbjöds.

Vi intervjuade Jomtien Beach Vendors förra veckan som sa att den östeuropeiska verksamheten fortfarande var väldigt frisk också. Pattaya Beach-operatörer sa dock att verksamheten minskade betydligt.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/