Oron ökar när tusentals thailändska arbetare i Sydkorea börjar återvända till Thailand

Thailand-

När situationen med det nya Coronaviruset i Sydkorea förvärras börjar tusentals thailändska arbetare som arbetar i olika industrier i landet att försöka återvända hem av rädsla för den förvärrade situationen.

Sydkorea har gett amnesti till alla thailändska medborgare som är på översta vistelse också lagligt, vilket har fått många thailändare som har arbetat illegalt att överväga att lämna landet och bege sig hem. De har uppgett att det inte kommer att bli några böter eller svartlistade illegala arbetare som lämnar landet.

Chansen att några av de thailändska medborgare som återvänder hem har det nya Coronaviruset är dock stor och har oroat många människor på sociala medier. Dessutom hävdar vissa att många thailändska kvinnor arbetar inom eskort- och massagebranschen för vuxna i Sydkorea och kan ha blivit utsatta för koreanska medborgare som är positiva till viruset.

Thailand, som svar, har sagt att eftersom Sydkorea inte är under en påtvingad lockdown som Kina var de inte lagligt kan tvinga sina egna medborgare till obligatorisk karantän.

Illegala arbetare som återvänder hem från Sydkorea för att undkomma Covid-19-epidemin sätts i frivillig karantän eftersom det inte finns någon lag som kräver att de sätts i karantän, sa vice premiärminister Prawit Wongsuwon på tisdagen.

Detta uttalande retade ytterligare många människor på sociala medier, av vilka några bad att nödbefogenheter skulle användas.

Men på måndagen sa Suwanchai Wattanayingcharoenchai, generaldirektör för sjukdomskontrollavdelningen, att folkhälsoministeriet övervägde om de skulle tillämpa samma åtgärder som tillämpades på Wuhan-fallen. Han uppgav att de letade efter sätt att göra detta lagligt.

När 137 thailändare återvände till Thailand från Wuhan i början av förra månaden satt de alla i karantän i 14 dagar. En testade positivt och blev frisk från viruset.

Det finns ungefär 20,000 140,000 thailändare som arbetar lagligt i Sydkorea, och minst XNUMX XNUMX illegala arbetare.

Folkhälsoministeriet sa på tisdagen att hälsovolontärer över hela landet kommer att anställas för att övervaka hälsan hos thailändare som återvänder från Sydkorea och kommer att få i uppdrag att kontrollera dessa individers självkarantänstatus.

Källa: Bangkok Post, med ytterligare material och bilder från The Pattaya News https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1870524/no-quarantine-for-workers-returning-home-from-s-korea

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/