Jomtien Road konstruktion 90 procent klar enligt Pattaya City Officials, förväntas vara klar om en månad

Pattaya –
Jomtien Road-bygget är till 90 % slutfört och en tillfällig U-sväng kommer att öppnas för att minska trafiken enligt Pattaya City Officials.

Ett team av officerare ledda av Pattayas vice borgmästare Pattana Boonsawat inspekterade byggområdet i helgen.

Mr. Pattana berättade för The Pattaya News, "Vägkonstruktionen är längs Jontien Second Road som är cirka 8 kilometer lång och fortsätter till Phra Tamnak Road, Pattaya Third Road, Thep Prasit Road och Attajinda Road."

"Vägarbetet som görs är för beläggning, installation av vattenavlopp och vägskyltar." han lade till.

”Den totala budgeten för bygget är 71.6 miljoner baht. Byggkontraktet hade startat från juni förra året till nästa månad.” han förklarade.

”Konstruktionen är nu till 90 % klar. Det förväntas vara klart nästa månad." noterade han.

Tjänstemän förstår de lokala klagomålen på många vägar som grävs upp samtidigt men betonade att det tyvärr var oundvikligt eftersom kontraktet löper ut om en månad och arbetet måste vara klart innan dess.

Med minskad trafik på grund av brist på turistbussar och den nya Coronavirus-trafiken är inte så illa som den kunde ha varit, men en tillfällig u-sväng kommer att sättas upp för att hjälpa till att hantera klagomål om inga u-svängar tillgängliga för flera kilometer på grund av bygget på Jomtien Second Road.

Jomtien-entreprenadkontrakten och arbetets slutdatum på en månad inkluderar inte en del av Pattaya-arbetet, inklusive arbetet på Walking Street-området som precis har börjat installera nya dräneringsrör. Walking Street skulle ursprungligen vara färdig i oktober men skjuts tillbaka förbi högsäsongen.

Arbetet med att flytta kablar under jord över staden är också ett separat projekt och förväntas inte vara klart inom en månad. En del av detta inkluderar arbete som utförs i området kring Pratumnak-kullen.

Skrivet av Adam Judd för The Pattaya News

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/