Chonburi-tjänstemän inspekterar Chonburi-områdets hundhem efter rapporter om sjuka och svältande djur

Chonburi-
Tjänstemän i Chonburi-området, inklusive viceguvernören, inspekterade ett provisoriskt hundhem i Pong sent i eftermiddags efter lokala klagomål om svältande och sjuka övergivna hundar i Chonburi.

Hope Thailand Organisation har hjälpt mer än 600 gatuhundar som bor i skyddet i Pattaya-området den här veckan. Hundarna hade samlats på gatorna tidigare runt Pattaya.

Läs mer om den tidigare historien HÄR.


https://thepattayanews.com/2020/03/04/the-hope-organization-of-thailand-visits-pong-makeshift-dog-pound-with-600-dogs-after-locals-complain-of-starving-and-sick-animals/

Chonburis viceguvernör Thammasak Rattanatanya sa till The Pattaya News, "Stiftelsen som vanligtvis tar hand om dessa gatuhundar har precis flyttat från Plu Taluang i Sattahip till Bang Lamung för två månader sedan."

"Så de kanske inte är 100 procent redo att ta hand om alla hundar. Vi arbetar med ytterligare lokala djurskyddsorganisationer för att hjälpa till med stiftelsen.” Han lade till.

"Chonburi Stray Dogs Shelter har gått med på att ge pengar till stiftelsen för hundarnas mat. De kommer att ge 1.5 miljoner baht för i år och ytterligare 2 miljoner baht för nästa år."

"Chonburi Livestock Association och City Veterinarian kommer också att hjälpa till att ta hand om de sjuka hundarna." Han fortsatte.

Det har rapporterats att Pattaya City har gett sin nödbudget för dessa hundar på 300,000 XNUMX baht också för att ta itu med de akuta problemen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/