När fler thailändare som nyligen har lämnat Sydkorea anländer i karantän vid Sattahip, protesterar lokala invånare

Sattahip-

Karantänanläggningar i Sattahip, strax utanför Pattaya, används för att hysa dussintals "Little Ghosts", ett thailändskt smeknamn för nyligen thailändska medborgare som har lämnat Sydkorea och återvänt till Thailand nyligen på flykt från Covid-19 Coronavirus-utbrottet i det landet.

Lokala invånare i Sattahip är dock inte nöjda med detta, en markant annorlunda reaktion än när 138 evakuerade från Wuhan för bara några veckor sedan välkomnades med jubel och stöd när de tillbringade två veckor i karantän på exakt samma plats, ett säkert sjukhus ägs av Royal Thai Navy.

Många av de "små spökena" är illegala arbetare som främst var sysselsatta i den lönsamma, men illegala, underhållningsindustrin i Sydkorea enligt berörda invånare och rädslan är att de kan ha haft mycket närmare kontakt med möjligen infekterade individer.

Invånarna i Sattahip fruktar att viruset kan fly från sjukhuset och sprida sig till det lokala samhället. Faktum är att protester äger rum på flera andra platser över hela Thailand där "små spöken" också sätts i karantän när invånarna kräver att de förs någon annanstans, trots att de är thailändska medborgare.

Stadsledare i Sattahip, noterar The Pattaya News, har svarat genom att genomföra en stor rengöring och desinfektion av stadens gator och områden runt om på karantänsjukhuset och berätta för invånarna att anläggningen och processerna är säkra och att det inte finns någon fara för lokalsamhället.

Samtidigt ska tjänstemän från Royal Thai Navy och sjukhusadministrationen överväga idén att placera individerna i karantän på privata flottans ägda öar utanför Pattayas kust för att hjälpa till att bota oro hos lokala invånare som fortsätter att protestera i och runt anläggningen de senaste dagarna .

Till och med i går kväll anlände ytterligare femtio "små spöken" till anläggningen för en fjorton dagars karantän och nu när området används regelbundet...och tusentals fler återvändande från Sydkorea förväntas under de kommande veckorna...lokala invånare blir bara mer orolig.

Skrivet av Adam Judd för The Pattaya News

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/