Thailands regering planerar att kräva ny obligatorisk personlig information och kontakter för alla inkommande ankomster för att hjälpa till att stoppa Covid-19

Bangkok-

I åtgärder som thailändska myndigheter säger är utformade för att hjälpa till att förhindra spridningen av Covid-19 Coronavirus har Department of Disease Control meddelat att de inför nya obligatoriska datainsamlingsåtgärder för alla inkommande ankomster, thailändare och utlänningar, som kräver mer personlig information och kontakter som ska ges.

De nya åtgärderna träder i kraft torsdagen den 12 mars 2020.

De inkluderar e-postadresser och ett fungerande telefonnummer som immigrationstjänstemän säkerställer är giltigt innan en individ tillåts komma in i landet. Utlänningar kommer att få köpa SIM-kort om de inte har ett, sa DDC-tjänstemän till pressen. Utländska turister kan fortsätta använda sitt mobila SIM-kort för telefonpaket med roamingtjänst, eller köpa ett nytt SIM-kort från 49 baht med obegränsat internet.

En ny applikation skapas också av National Science and Development Agency som kan laddas ner från imorgon, där all denna information kan matas in och GPS-teknik och varningar kan användas. En vanlig pappersblankett finns också tillgänglig.

Personlig information kommer bara att sparas i fjorton dagar, sa tjänstemän.

Ministern för ekonomi och samhälle, Buddhipongse Punnakanta, berättade för pressen att de ber om samarbete från alla inkommande passagerare och att vägran att ge den erforderliga personliga informationen kommer att resultera i nekad inresa i landet. Han förnekade kritiken om att åtgärderna var utformade för att spåra människor och uppgav att spårningsfunktionerna i den nya applikationen endast skulle användas i kritiska situationer för att hjälpa till att kontrollera eventuella utbrott.

Skillnaden mellan denna nya information och den tidigare informationen på ankomstformulär är att informationen kommer att verifieras innan inresan till landet och funktionerna i den nya appen, som inkluderar meddelandevarningar.

Thailändska cyberjuridiska experter sa att detta system liknar de som redan används i Singapore och Kina och verkligen är lagligt i Thailand, som kan använda GPS-spårning för att lokalisera en användare och avgöra om de hade hoppat över karantänen eller inte rapporterat korrekt till myndigheterna.

Tjänstemän sa till och med att de kommer att använda informationen för att skicka ut meddelandevarningar till användare, potentiellt informera dem om någon hade brutit karantän nära dem eller om det var en nödsituation.

Ursprunglig källa: https://www.bangkokpost.com/business/1875989/inbound-arrivals-face-mandatory-measures

Med ytterligare material från The Pattaya News team

 

 

Sändning
Användarrecension
2 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/