Thai Tourism Authority överväger starkt att officiellt flytta Songkran till 4-7 juli i år

Bangkok-

Eftersom provins efter provins fortsätter att ställa in officiella Songkran-evenemang och flygbolagsflyg runt om i världen är inställda på grund av oro för Covid19-coronaviruset, överväger den thailändska regeringen och den thailändska turistmyndigheten att officiellt flytta Songkran till juli.

Detta skulle tillåta de världsberömda vattenstriderna som drar miljontals turister att fortsätta och hjälpa till att föra turister tillbaka till Thailand, givetvis förutsatt att virussituationen har avtagit vid den tiden. Det förväntas också att torkan kommer att förbättras då.

TAT:s första begäran till den privata sektorn är en plan för att skjuta upp Songkran från april till 4-7 juli.

Idén fick nicken från turist- och sportminister Phiphat Ratchakitprakarn men behöver fortfarande godkännande från kulturministeriet.

Mr. Yuthasak sa att den "gröna" säsongen i juli är en mer lämplig tid för firande eftersom torkan kommer att vara mindre allvarlig då.

"Vi vill inte förlora möjligheten som skapats av en stor festival, eftersom de flesta evenemang redan har ställts in," sa han. "Men vi måste först introducera den här idén för evenemangsarrangörer och den privata sektorn i varje provins."

Herr Yuthasak sa att TAT borde uppmuntra flexibilitet bland intressenter under utbrottet.

"Till och med gravsopningsdagen eller Qingming-festivalen i Kina, under vilken familjer respekterar förfäder, måste skjutas upp i vissa områden för att möjliggöra virusinneslutning," sa han. "Att skjuta upp en festival borde vara på bordet även i Thailand."

Läs mer här:

https://www.bangkokpost.com/business/1876649/tct-dreams-big-for-local-travellers

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/