Thailands folkhälsominister skyller tydligen på "smutsiga européer" för att ha fört coronaviruset till Thailand

Thailand-

En serie Twitter-inlägg på torsdagskvällen från ett Twitter-konto som påstås ägas av folkhälsoministern Anutin Charnvirakul verkade skylla på smutsiga européer och vita västerländska utlänningar för sjukdomen.

Det här är inte första gången som folkhälsoministern har blivit under eld för sina påstådda kommentarer, eftersom han för ungefär en månad sedan fångades i kameran och gnällde om vita västerländska utlänningar när flera avvisade hans försök att ge dem en ansiktsmask. Han hävdade att hans kommentarer togs ur sitt sammanhang och i stundens hetta.

Hans kommentarer på Twitter, som sedan har raderats, sa att han nyligen hade varit i Chiang Mai och att alla goda turister enligt hans åsikt, kineser, var borta och staden var full av smutsiga västerländska utlänningar.

Kommentarerna fortsatte att säga att de inte duschade och eftersom det var kallt i deras länder flydde de till Thailand och förde hit viruset och var ansvariga för hela situationen.

Ministern har i nuläget inte kommenterat offentligt efter de påstådda uttalandena som har lett till hård kritik i sociala medier.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/