Premiärminister flyttar chefen för inrikeshandelsdepartementet till inaktiv post på grund av brist på mask

Bangkok-

I ett drag som många förväntade sig att komma efter flera maskbrister över hela landet, långa köer för att få masker som fanns tillgängliga och många uttalanden som allmänheten påstods vara vilseledande, har chefen för internhandelsavdelningen Vichai Pochanakit flyttats till en inaktiv position kl. premiärministerns kontor träder i kraft omedelbart av den thailändska premiärministern Prayut Chan-o-cha.

Ordern undertecknades sent på söndagseftermiddagen.

Det offentliga uppropet om frågan, liksom många tjänstemän som påstod att det inte rådde någon brist medan människor på sociala medier inte var överens, orsakade troligen flytten. Dessutom har det förekommit flera anklagelser om att högre tjänstemän i Internal Trade Department hamstrat masker för export och privat försäljning.

Det har inte gjorts något tillkännagivande just nu om kommer att ersätta Mr. Pochanakit i positionen som är ansvarig för handel med masker.

I Asien, till skillnad från väst, finns det en kulturell tradition av att använda masker och många österländska läkare tror att de är hjälpsamma medan västerländska läkare säger att de inte bör bäras om inte någon redan visar symtom och är sjuk. Oavsett vilket känner många thailändska medborgare sig säkrare genom att bära en mask och psykologiskt tror de att de gör något för att kontrollera sin rädsla.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/