Thailand bekräftar ytterligare 32 fall av Covid-19 Coronavirus

Thailand-

Folkhälsoministeriet bekräftade en betydande ökning av fall i eftermiddags med totalt 32 nya fall som tillkännagavs vid en eftermiddagspresskonferens med Department of Disease Control.

Det här är en mycket utvecklande historia.

Listan över nya smittade är varierad, med nio från ett boxningsgym, ytterligare tre bekräftade med kontakt med en grupp som hade en fest från Hongkong och fem som tjänstemän sa att de fångats från en nattklubb som besöks av andra smittade.

Namnen och exakta platser för de flesta av anläggningarna angavs inte men verkade inte vara i Chonburi.

Listan innehåller också ytterligare tre anställda på Suvarnabhumi flygplats och fem thailändska medborgare som nyligen återvänt från utlandet. En thailändsk officer som nyligen återvänt från utlandet bekräftades också.

Dessutom bekräftades två utlänningar även om specifika detaljer inte gavs.

Två anställda på en restaurang i Bangkok bekräftades också som hade fångat viruset från ägaren som tidigare hade skrivit på Facebook och varit mycket transparent om situationen.

Thailand betonade att de fortfarande är i steg två, med begränsad lokal överföring och spårar kontakter för alla nya fall. Det är dock bara statsministern som har befogenhet att gå över till etapp tre, inte folkhälsoministeriet.

Folkhälsoministeriet kommer att föreslå ytterligare restriktioner i morgon till premiärministern för att kontrollera situationen i Thailand, inklusive eventuellt stänga den massiva nattlivsindustrin, begränsning av resor både internationellt och inrikes och åtgärder för att ställa in privata evenemang och tillställningar. Allt detta är förslag just nu.

Konferensen uppgav också att totalt 51 personer väntar på slutresultat på sjukhus. De föreslog att evenemang med mer än 100 personer ställs in och inte hålls, inklusive bröllop. De arenor där ett klusterfall hittades, såsom en boxningsstadion och en nattklubb som besöktes av det tidigare klustret, kommer att vara stängda i fjorton dagar och all personal sätts i karantän då lokalen är djupstädad.

Vi kommer att hålla dig uppdaterad under hela detta event.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/