Thailands premiärminister avvisar "förslag" om att stänga nattliv, barer och underhållning vid denna tidpunkt

Bangkok-

När den thailändska premiärministern Prayut Chan-O-cha talade vid en kort presskonferens efter ett lunchmöte i Bangkok i eftermiddags, har han förklarat att han för närvarande åtminstone har avvisat förslaget från den thailändska folkhälsoministern att stänga länder tiotusentals nattklubbar, barer, livemusikställen, massagebutiker, karaokeklubbar, pubar och andra typer av underhållning.

Folkhälsoministern, Anutin Charnvirakul, hade sagt att förslaget var en av flera åtgärder som han och folkhälsoministeriet skulle ta upp till premiärministern i morgon, måndagen den 16 mars 2020.

Men eftersom sociala medier har exploderat, både för och emot förslaget om att stänga den massiva nattlivsindustrin, talade premiärministern kort till reportrar och sa att han inte kände att det behövdes just nu. Han sa dock att situationen kommer att omvärderas vid senare tillfällen om situationen förvärras och bad om samarbete från företagare för att vidta lämpliga åtgärder för att skydda sina kunder.

En av de största farhågorna när det gäller att stänga branschen skulle vara tiotals och tiotusentals, om inte hundratusentals människor som inte bara blir uppsagda utan sedan återvänder till sina hem på landsbygden i Thailand. Eftersom Covid-19-koronaviruset fortsätter att öka i fall i Thailand, med bara 32 fall idag, är en av de största problemen att exponera ländernas betydande äldre befolkning för sjukdomen som främst finns på landsbygden. Majoriteten av arbetarna i nattlivsbranschen överlever lön till lön, om inte dag till dag i många fall och skulle inte ha något annat val än att återvända hem till sin familj för att få hjälp i många fall.

Det är värt att notera att flera mötesplatser, särskilt i Bangkok, har stängts både på grund av misstänkta fall och av försiktighetsskäl från ägarna till mötesplatserna. Vissa av dem har också stängts på grund av tillfällig nedgång i verksamheten på grund av brist på turister, både inhemska och utländska.

Thailands enorma nattlivsindustri, särskilt i Bangkok, Phuket och Pattaya, sysselsätter hundratusentals och drar årligen miljontals besökare från hela världen. Pattaya i synnerhet genererar cirka 80 procent av sina intäkter från turism- och nattlivsindustrin, både inhemsk och utländsk. En stängning av branschen skulle allvarligt påverka inte bara ekonomin utan sannolikt skicka majoriteten tillbaka till sina familjehem på landsbygden i Thailand, vilket möjligen skulle sprida viruset om de är asymtomatiska.

Den stora majoriteten av personalen som arbetar inom nattlivsbranschen i Pattaya kommer från Issan, den nordöstra delen av Thailand och på landsbygden, som också är länderna fattigast och fullt av flest utsatta äldre.

Andra åtgärder som föreslagits av folkhälsoministern och andra tjänstemän från ministeriet, som att flytta Songkran senare under året helt för att undvika att hundratusentals människor återvänder hem i april, ytterligare resebegränsningar och stoppa fler privata evenemang och sportevenemang kommer att diskuteras på ordinarie möten imorgon.

Thailand meddelade idag 32 nya fall av viruset.

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/