Pattaya Entertainment Operators Association of Walking Street säger att de är villiga att samarbeta om regeringen stänger ner nöjesställen

Pattaya-

Pattaya Entertainment Operators Association erkände i går att de är villiga att samarbeta OM nöjesställen måste stängas för att förhindra spridningen av COVID – 19 Coronavirus... även om de måste hantera många problem.

Damrongkiet Pinitkarn, föreningens sekreterare, sa till The Pattaya News igår: "Om regeringen beordrade oss att stänga nöjesställen är vi villiga att samarbeta. "

"Efter nyheterna om människor som smittats av viruset på nattklubbar och en fest i Bangkok är det inte många som går ut på nattlivet som det redan är. De senaste nätterna har vi sett avsevärt minskad trafik på Walking Street.” Han lade till.

"Vi har redan blivit påverkade av den här situationen redan. Personalen är också orolig över virusspridningen och användningen av masker och desinfektionsmedel har ökat." Han fortsatte.

"Några av nöjesställena i Bangkok är tillfälligt stängda nu, men nästan allt i Pattaya är för närvarande öppet." Han sa.

"Men vi anser att alla nöjesställen i Thailand bör stängas om vi (Pattaya) tvingas stänga. Vi tror också att en utvald stängning av platser inte skulle fungera eftersom människor som inte kunde gå till de största platserna bara skulle gå till det som fortfarande är öppet och fylla det med fler människor.” Han tillade vidare.

"Vi har redan vidtagit betydande åtgärder sedan viruset spreds. Många nöjesställen städas dagligen och saneras uppifrån och ned. Många ställen kontrollerar kunderna för tecken på sjukdom innan de går in. Det har inte förekommit några fall av viruset i Pattaya och de flesta av de nuvarande kunderna är expats eller lokalbefolkningen eftersom få turister finns kvar.” Han avslutade.

Andra frågor som togs upp var de tiotusentals, om inte hundratusentals som skulle vara utan arbete om avstängningen ägde rum och oron för att många skulle återvända till sina hemprovinser och eventuellt infektera den utsatta äldre befolkningen där. Det noterades också att majoriteten av arbetarna i Pattaya är övergående och från nordost och de primära inkomsterna för sina familjer. Om industrin stängs, skulle hundratusentals familjer i nordost troligen drabbas.

Nöjesoperatörer uppgav också att de hoppades att regeringen skulle gå in och se till att de hjälpte branschen i denna situation. I Pattaya står turist- och underhållningsindustrin för cirka åttio procent av den totala ekonomin som en av de största nattlivsställena i världen.

Man hoppades att hyresvärdar skulle instrueras av regeringen att vara överseende under avstängningsperioden och inte låta hundratals företag lägga ner genom att tvinga fram betalningar av hyra, bolån etc.

Thailands premiärminister sa i går att han för tillfället inte genomdrev en nedläggning av landets massiva nattlivsindustri, även om det kan ändras när som helst.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/