Thailand tillkännager 33 nya fall av Covid-19 Coronavirus, landet förblir i steg 2 utan omfattande lokal överföring, säger regeringen

Bangkok-

Klockan 3:45 idag gav det thailändska folkhälsoministeriet (MOPH) och avdelningen för sjukdomskontroll sin dagliga uppdatering om situationen med Covid19-Coronavirus och hur den påverkade Thailand.

Totalt har 33 nya fall av Covid-19 Coronaviruset tillkännagivits. Dessa fall är nästan alla från de tidigare rapporterade klusterfallen som hittats från spårning och karantän av deras kontakter, med flera fler fall som hittats från personer som kommer till Thailand från utlandet.

Detta ger landet totalt 147 fall.

De uppgav också att premiärministern, Prayut Chan-O-Cha, kommer att tala klockan 6:00 i kväll för att tilltala nationen med ytterligare detaljer och information.

Thailand är fortfarande kvar i steg två som är begränsad lokal överföring och inte steg tre, som är utbredd person-till-person-överföring, bekräftade vice premiärminister Wissanu Kruagnam vid mötet. Han uppgav att kontaktspårning och bekräftelse på var alla fall har kommit ifrån fortfarande har ägt rum och det har inte funnits några "mystiska" fall just nu. De har satt i karantän och kontakt spårat alla individer associerade med nya kluster som hittats på en boxningsstadion och en nattklubb i Bangkok och stängt dessa platser i fjorton dagar. Lokalerna har också blivit professionellt städade. Han sade också att de har varit tydliga och transparenta om varje fall som har hittats och att det inte finns något behov för allmänheten att få panik.

Regeringen har föreslagit flera nya åtgärder som kommer att behandlas i regeringen under de kommande dagarna, bland annat ett förslag om att tillfälligt stänga skolor och universitet, boxningsgym, idrottsarenor och biografer för städning. Herr Kruagnam tog inte direkt upp nattlivsfrågan och nämnde faktiskt inte restauranger, nattklubbar eller barer på konferensen som föreslogs att stänga, i motsats till vad annan press sa. Spelplatser med över femtio personer diskuterades specifikt i förslaget, men en total stängning.

Pattaya News noterar att alla dessa är förslag och fortfarande diskuteras, även om platser kan stängas tillfälligt där misstänkta fall hittas när som helst. För närvarande finns inga stängningar beställda i hela landet.

 

 

 

 

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/