Thailands regering föreslår tre primära åtgärder för kontroll av Covid-19 Coronavirus - En korrekt rapport från eftermiddagens regeringspresskonferens

Bangkok-

Tre åtgärder har föreslagits och diskuterades i eftermiddags av den biträdande regeringens talesperson, Ratchada Tanadirek, för att hjälpa till att kontrollera eventuella utbrott av Covid-19 Coronaviruset i Thailand. Dessutom diskuterades åtgärderna mer i detalj vid en presskonferens klockan 3:45 i eftermiddags av Wissanu Kruagnam, en vice premiärminister.

  1. Att skjuta upp Songkran i april till senare på året, inklusive att flytta hela semestern för att förhindra en stor migration av människor som åker hem. Detta väntar på slutgiltigt kabinettsgodkännande och kommer med stor sannolikhet att godkännas. Thailands premiärminister har redan gett sin välsignelse över denna åtgärd.
  2. Stängning av universitet och skolor. Detta är ett förslag och behöver diskuteras ytterligare av det thailändska kabinettet och det thailändska ledarskapet. Många har redan stängts tillfälligt eller frivilligt, men det har inte förekommit några obligatoriska beställningar just nu.
  3. Stängning av platser som boxningsarenor, sportarenor, biografer, pubar, arenor för kycklingkamp, ​​etc. med mer än femtio personer. I motsats till vissa andra pressrapporter diskuterades det ingenting om en obligatorisk eller landsomfattande stängning av alla arenor vid denna tidpunkt. Detta är också ett förslag och som diskuteras. Om det går igenom skulle det vara tillfälligt och innebära städning av lokalerna också. Lokaler som har mindre än 50 personer skulle inte beröras av förslaget.

Det noterades att flera nattklubbar redan frivilligt hade stängt i Bangkok och vissa arenor hade stängts på grund av misstänkta och bekräftade fall av Covid-19, till exempel de senaste fallen som kom från en boxningsmatch på en boxningsstadion i Bangkok.

Restauranger, barer, kaféer etc som har mindre än femtio personer eller kontrollerar antalet besökare kan hålla öppet enligt förslagen men måste se till att de använder korrekta hygienstandarder, tillhandahåller handsprit för kunder och förbjuder gäster som visar tecken på sjukdom att komma in . Att kontrollera gästernas temperaturer rekommenderades också starkt.

Pattaya News noterar att en del press har felaktigt uppgett att alla arenor föreslogs stängas, detta är felaktigt. Det fanns inte heller något officiellt förslag om utegångsförbud eller specifika stängningstider, det var spekulationer och tidiga rykten.

För närvarande finns det inga ytterligare meddelanden om gränsstängningar eller restriktioner för att komma till landet, eftersom de kraftigt reducerade resemyndigheterna känner att de kan kontrollera och spåra ankomster just nu. Sjutton av dagens bekräftade fall av Covid19-Coronaviruset var nyligen inflyttade utländska infångade genom screening, uppgav tjänstemän från folkhälsoministeriet.

Förslagen ovan kommer att diskuteras av regeringen i morgon och tittas på utifrån hur situationen fortsätter att utvecklas i landet.

Detta har varit en utvecklingshistoria och information som släppts från den thailändska regeringen har möjlighet att ändras snabbt.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/