Tjänstemän försöker lindra oro över en 67-årig belgisk man i Phetchabun som hade testat positivt för Covid19, påstås ha varit i Pattaya-området innan diagnosen

Phetchabun-

En 67-årig belgisk man som har testat positivt för det nya Coronaviruset och som hade anlänt till Thailand den 3 mars 2020 och är gift med en thailändsk medborgare hade enligt uppgift varit i Pattaya-området i sju dagar innan han kallade sin thailändska familj att komma plocka upp honom när han mådde dåligt.

Vid ankomsten till Phetchabun fördes han till Phetchabun Hospital som bekräftade fallet. Han hade hög feber vid den tiden.

Hela hans familj har testats och har varit negativ. De förblir för närvarande i karantän, dock i minst fjorton dagar.

Tjänstemän i Phetchabun, ledda av guvernör Seubsak Iam-wijan, uppmanade till lugn och uppgav att alla hans kontakter, inklusive de i Pattaya-området, hade spårats och att han inte hade varit särskilt aktiv eller social. De uppgav också att tjänstemän tror att han tog med sig viruset från Belgien och inte fick det i Thailand. Patienten förblir isolerad på sjukhuset.

Tjänstemän uppgav inte exakt var han gick i området, både Phetchabun och Pattaya, medan han var här för allmänheten men betonade återigen att de var övertygade om att de hade spårat hans kontakter, som var mycket begränsade, framgångsrikt.

Källa:

‎ ิด-19 เข้ารับการรักษาที่รพ.เพชรบูรณฃูรณกูรณ ล้ชิดตรวจไม่พบติดเชื้อ ย้ำชาวารรชารชฌ ตื่นตระหนก

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/