Guvernören i Buriram skärper skyddsåtgärderna i provinsen, kommer att kontrollera alla besökare utländska och inhemska

Buri Ram-

Provinsguvernör Thatchakorn Hatthathayakul har beordrat skärpta restriktioner och åtgärder utformade för att skydda provinsen, genom att använda utnämningen av Covid19 som en farlig sjukdom och befintliga lagar för att göra det.

Han blir den första guvernören i Thailand att vidta oberoende åtgärder och har full laglig rätt att göra det.

Provinsen har inga bekräftade fall av viruset för närvarande, även om det har haft flera misstänkta fall.

Restriktionerna innebär att alla som reser in i provinsen, både utlänningar och thailändska medborgare, ska göra en hälsokontroll vid inresan och sedan regelbundet rapportera till lokala myndigheter under fjorton dagar. Thailändare kommer att rapportera till lokala byns äldste och chef, utlänningar kommer att hänvisas till sjukhus och regeringskontor. Detta oavsett om man är lokalboende. Alla som har feber kommer att skickas till ett lokalt sjukhus.

Buri Ram-tjänstemän kommer att vara vid alla större vägar och resvägar, inklusive tåg, in i provinsen för att upprätthålla guvernörens order.

Ordern begränsar också sammankomster till femtio personer eller färre, inklusive religiösa aktiviteter. Det stänger inte arenor specifikt, men arenor ombeds att kontrollera sitt antal besökare. Platser där stora mängder människor samlas, såsom marknader, har uppmanats att stänga, dock tillfälligt om de inte kan kontrollera antalet personer.

Ordern "låser" dock inte provinsen eller stänger alla arenor eftersom vissa medier har rapporterat felaktigt, eftersom människor är fria att komma och gå men måste följa rapporteringsprocedurerna och kontrollerna som begärs av lokala myndigheter när de gör det.

Överträdare av att rapportera korrekt eller lämna in information till de lokala myndigheterna kommer att bli föremål för rättsliga åtgärder, tillade guvernören.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/