Night Wish Group pratar med lokala medier om potentialen för tillfälliga nedläggningar av underhållningsföretag i Pattaya på grund av Covid-19

Pattaya-

En representant från Night Wish Group, Saifon Khanan, 40, pratade med flera lokala nyhetsmedier inklusive Pattaya News i eftermiddags efter en intervju med sekreteraren för Walking Street Nightlife Association dagen innan om effekterna av en potentiell påtvingad underhållningsstängning på gruppen och Pattaya i allmänhet på grund av Covid-19 Coronaviruset.

Saifon, som är chefskassa för gruppen med 29 barer, den största enskilda bargruppen i staden och en av de största arbetsgivarna inom den lokala nattlivsbranschen, sa följande till pressen:

"Vi förstår hotet från viruset och situationen. Vi förstår hur traumatiskt detta har varit globalt och våra tankar går till dem som är drabbade av viruset. Vi är redo att samarbeta med order från myndigheterna. Men vi är mycket oroliga för de hundratals anställda, de flesta som är de primära inkomsterna för sina familjer och barn där hemma. Vi är också oroliga inte bara för våra barer utan för nattlivet och underhållningsbranschen som helhet som sysselsätter tiotusentals över hela Pattaya.”

"Våra barer är inte stora mötesplatser och rymmer inte mer än ett dussintal personer bekvämt i de flesta av barerna. Vi är inte platser som har masssammankomster och alla våra lokaler har heltidstjänstebiträden som har vidtagit ytterligare försiktighetsåtgärder sedan utbrottet av Covid-19 Coronaviruset, som att tillhandahålla handsprit och fullständig desinficering av alla ytor som används av kunder. Alla våra barer är öppna och inte instängda med frisk luft också." Hon fortsatte

"Om regeringen beordrar en tillfällig stängning, hoppas vi att regeringen ger lämpligt stöd till de anställda som tillfälligt lämnas utan jobb, många som arbetar dag till dag och är beroende av sina dagliga uppdrag för att överleva och mata sina familjer och barn.

Vi hoppas också att regeringen vidtar ordentliga åtgärder för att se till att företag kan återuppta verksamheten så fort det är säkert. Vi pratar med våra hyresvärdar och leverantörspartner för att säkerställa att de förstår situationen, vi hoppas att regeringen också förstår situationen och ger stöd till alla som kan tänkas påverkas."

Vid denna tidpunkt är nattlivsställena i Pattaya, som står för 80 % av städernas intäkter och sysselsätter tiotusentals och stödjer tiotusentals fler, fortfarande öppna, men det kan komma att ändras. Pattaya är en av de bästa turistdestinationerna i världen och känd globalt för sitt nattliv.

Den thailändska regeringen meddelade i eftermiddags att ett förslag om tillfällig stängning av mötesplatser med över femtio personer diskuterades.

Sändning
Användarrecension
2 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/