Pattaya-polisen varnar lokala restauranger - du får öppna men om du stoltserar med hälsoriktlinjerna och tillåter folkmassor kommer du att vara stängd

Pattaya-

Bara några dagar in i minst två veckors stängning av alla nöjesställen i Pattaya City, som inkluderar barer, nattklubbar, massagebutiker, gym, biografer, gogos och mer, har Pattaya-polisen varnat lokala restaurangägare för att det inte kommer att tolereras att visa reglerna.

Stängningen har skett av oro för Covid-19 Coronaviruset och potentiell spridning på platser med masssamlingar. Restauranger fick dock ett undantag från stängningen. Gallerior, butiker och icke-nöjesställen kan förbli öppna.

Det finns ingen låsningsorder och människor är fria att röra sig, men avskräckta från att samlas i stora grupper i ett försök att "socialt distansera" och inte tillåta en potentiell spridning av viruset som skulle överväldiga sjukhus.

I går, i en video som vi lade ut, blev den populära lokala musikarenan The Rock Factory en razzia av polis och ledningen på plats greps när de fångades med dussintals kunder som drack, men inte åt. Lokalen har en matlicens, som många andra barer och pubar i staden och använde detta som ett undantag. Videon är nedan.

https://youtu.be/GJ3gY2QrCO0

Pattaya-polisen sa att straff för överträdelse av dessa regler, som faller under sjukdomskontrolllagen, kan ge upp till ett år i fängelse och böter på 100,000 XNUMX baht.

Polistjänstemän berättade för The Pattaya News att dessa order kommer direkt från Banglamung och Chonburis provinsmyndigheter och att det inte skulle göras några undantag, vilket ofta händer i en stad känd för sin feststämning och för att böja reglerna. Pattaya förlitar sig på turism och festande för cirka åttio procent av sina årliga intäkter och har tusentals barer och nattliv.

Restauranger har fått veta på order av Chonburi-guvernören att kunder måste ha ett minsta utrymme på en meter mellan grupper av besökare, och vissa använder till och med två meter. Handdesinfektionsmedel ska användas och finns i rikligt med. Temperaturkontroll av kunder föreslås, men beställs inte. Restauranger har också fått höra att poängen med undantaget är att folk ska äta, inte sitta, umgås och dricka alkohol. Personalen måste bära masker och regelbundet städa lokalen och upprätthålla höga hygienkrav. Många restauranger använder handskar.

Det finns inget spritförbud och inga planer på ett sådant. Men eftersom alkohol får människor att umgås och attraherar stora grupper av människor eftersom tusentals lokaler som människor normalt använder för detta är stängda, väljer många restauranger att inte sälja alkohol alls under denna period och endast läsk och mat. Andra säljer alkohol, men kräver att kunden beställer en måltid med drycken och inte kan slentra och dricka och umgås efteråt.

De flesta arenor har slutat använda biljardbord, dart och andra aktiviteter. De flesta arenor har också stängt av all musik och liveartister/band och stängt av tv-apparaterna för att undvika underhållningsaktiviteter eller mängder av kunder. Platser har också stoppat frågesportkvällar och fester för att stoppa mängder av människor som kommer in. Restaurangägare har blivit tillsagda att övervaka nivån på kunderna i en anläggning också och om det blir för trångt, sluta släppa in fler personer. Vissa restauranger har till och med vänt sig till stänga av sitt wi-fi för att avskräcka människor från att sitta i timmar och surfa på internet.

Pattaya-polisen noterade att de har stängt flera restauranger för att komma runt reglerna i flera veckor och kommer att fortsätta med det.

Sändning
Användarrecension
1 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/