Thailands regering i "diskussioner" om uppskattningsvis 500,000 XNUMX turister som kan vara strandsatta i Thailand och tvingas stanna kvar om de inte kan förlänga sitt visum

Bangkok-

Den thailändska turist- och sportministern, Phiphat Ratchakitprakarn, har bekräftat att den thailändska regeringen är i diskussioner om vad de ska göra med uppskattningsvis 500,000 XNUMX turister som strandat i landet på grund av situationen med coronaviruset och som kan stå inför att stanna kvar om ett rimligt alternativ inte är tog upp.

Med många länder som har eller kommer att stänga av sina gränser blir alternativen för turister att åka hem eller åka på visum, även för saker som ett utbildningsvisum, mindre för varje dag.

Diskussionerna kommer att äga rum mellan turistministeriet, inrikesministeriet och immigrationsbyrån.

En tidsplan för diskussionerna och något svar gavs inte, dock är det tydligt att situationen är på en begränsad tidsram innan människor börjar bli hårt drabbade.

Turismministern sa också att under denna situation kan många av turisterna här stanna och hjälpa den lokala ekonomin medan de i huvudsak är instängda i landet. Många turister från Europa, Ryssland, Tyskland och Amerika har sagt att de föredrar att slippa situationen här, där det än så länge finns lite eller ingen panikköp eller liknande beteende och inga låsningar eller åtgärder för att stanna kvar tillsammans med mer tempererat väder.

Frågan överlag är dock känslig och immigrationsmyndigheterna har gjort det klart att den har säkerhetsproblem.

Förhoppningen är att ytterligare kommunikation om denna fråga kommer att komma ut i början av nästa vecka eftersom hundratusentals utlänningar oroar sig för vad de kommer att göra när deras visum tar slut.

I Pattaya sa lokala immigrationstjänstemän till The Pattaya News att de måste följa de nuvarande reglerna som är på plats eftersom inga nya regler eller undantag har införts just nu. De räknar dock med att få nya instruktioner inom kort och utfärdar tillägg som de för närvarande kan göra enligt gällande regler. Immigrationstjänstemän uppmuntrade också utlänningar här att vara öppna och arbeta med dem under den svåra situationen och att de förstod att detta var en stressig tid för alla.

 

Sändning
Användarrecension
1.5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/