Pattaya-polisen rensar Pattayas stränder och säger åt folk att gå hem när guvernörens begäran om stängning på natten börjar gälla, kommer att använda andra lagar i boken för att göra det

pattaya

Pattayas brottsbekämpande myndigheter har börjat rensa områdets stränder i kväll och uppmana folk att gå hem enligt en order som släppts av Chonburi-guvernören för att folk inte ska samlas på områdets stränder mellan 8 och 6 på grund av hotet från det nya Covid-19 Coronaviruset.

Även om detta tekniskt sett inte är ett utegångsförbud och det är en begäran, eftersom stränderna är allmän mark Pattaya-polisen gjorde det klart att folk behövde åka hem och kunde, om det skulle behövas, åtalas för allmänt berusning, flaskor offentligt, slentrian, bullerbrott och andra störningar som normalt inte verkställs i Pattaya men tekniskt sett finns i rekordböckerna.

Poliserna sa att de inte vill behöva åtala folk men att de inte vill ha sammankomster av många människor som dricker och festar hela natten på stränderna i området.

Tjänstemännen lade till att detta kommer att fortsätta tills guvernörens order avbryts, vilket inte har något aktuellt slutdatum.

Pattaya-polisen sa också till människor som slentrade på strandstigar att gå hem.

Det finns inget egentligt utegångsförbud, avstängning eller avstängning, men polisen gjorde det klart i kväll att folk inte får hänga på stranden.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/