Chonburis guvernör undertecknar officiellt stängningsorder för ytterligare platser för att stoppa spridningen av Covid-19, ber folk att hålla sig utanför stränderna från 8:6 till XNUMX:XNUMX, marknadsrestriktioner

Chonburi-

Chonburi-guvernören har officiellt undertecknat en stängningsorder för flera ytterligare företag, som gäller idag tills "Situationen förbättras" för att hjälpa till att förhindra spridning av Covid-19 i Pattaya- och Chonburi-området.

Vi nämnde först att detta presenterades för guvernören i går eftermiddag i denna artikel:

https://thepattayanews.com/2020/03/22/chonburi-province-looks-to-tighten-restrictions-and-precautions-due-to-covid-19-coronavirus/

Beställningen innehåller följande:

-Stängning av vattenparker/offentliga simbassänger (Privatägda är upp till privata ägare, inklusive lägenheter. Vissa lägenheter har valt att stänga, andra inte. Detta är upp till bostadsrättsförvaltningen.)

-Stängning av nöjesparker (detta verkar även omfatta offentliga lekplatser)

-Stängning av amulett- och prydnadssaker

-Stängning av internetbutiker och spelkaféer

-Stängning av biljardhallar, schackklubbar, snookerhallar, dartklubbar och andra typer av attraktioner av denna karaktär som får människor att samlas

-Stängning av arkader och turistattraktioner i underhållningsstil

-Stängning av bowlingbanor

Detta utöver alla nöjesställen som tidigare beordrats stängda. Observera att det tidigare slutdatumet för stängningen var 1 april. Officiellt har detta inte förändrats men vid denna tidpunkt kommer sannolikt att vara "tills situationen också förbättras".

Ordern säger också att människor ska avstå från att samlas på alla Chonburi-stränder mellan 8:00 och 6:00. Det är dock att notera att detta inte är en order utan en begäran eftersom offentliga stränder ägs av inrikesministeriet och är allmän mark och skulle kräva ett dekret från den absolut högsta myndighetsnivån i landet för att stänga vilket skulle påverka hela nationen. Vid denna tidpunkt har denna order inte getts, och kommer sannolikt inte att ges.

Beställningen säger också att golfbanor får vara öppna men alla klubbhus, turneringar, tävlingar och mötesstilsaktiviteter måste vara stängda och är förbjudna. Försiktighetsåtgärder måste vidtas och stora grupper av golfare är förbjudna.

Beställningen säger att stränder måste se till att det är minst 1.5 meter mellan solstolar och stolarna får endast användas under dagsljus.

Ordern vänder sig även till marknader, av vilka många har varit mycket upptagna de senaste dagarna. De anger att marknader måste ha utsedda ingångs- och utgångspunkter. Dessutom måste alla besökare på marknaden få handsprit och lämpliga försiktighetsåtgärder vidtas. Folkmassor bör kontrolleras och människor bör inte samlas för att dricka eller umgås på marknaden.

Restauranger förblir öppna, men undantaget är att äta, inte för att folk samlas i grupper och dricker och umgås. Korrekt hygienstandard och avstånd mellan kunder måste följas.

Människor uppmuntras att stanna hemma, men det är inte en avstängnings- eller låsningsorder och är fria att röra sig som de vill.

Sändning
Användarrecension
3.5 (4 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/