Finansdepartementet kommer att föreslå ekonomiskt stöd på 2000 baht i månaden per thailändare som är direkt påverkad av Covid-19 Coronaviruset

Bangkok-

11: 14PM

Finansministeriets ständige sekreterare, Prasoong Poontaneat, berättade för pressen tidigare i kväll att han planerar att lägga fram ett förslag vid ett thailändskt regeringsmöte i morgon som skulle ge 2000 baht i månaden, totalt två månader, till varje thailändsk person som är direkt permitterad eller drabbats av Covid-19 Coronaviruset, för totalt 4000 baht (cirka 120 dollar US).

Finansdepartementet kommer att täcka dem som inte omfattas av social trygghet enligt detta förslag, tillade han.

Han tror att ungefär fem miljoner människor för närvarande påverkas av företagsnedläggningar i Thailand, särskilt inom nöjes- och turismindustrin.

Samtidigt uppger ministeriet för politiska frågor att de letar efter ytterligare stöd och hjälp för det thailändska folket.

Detta kommer utöver en tidigare nedskärning på 3 % på el- och vattenräkningar för landet under denna svåra period.

Budgeten för dessa förslag skulle komma från en nödfond på tjugo miljarder baht från 2020 års finansbudget.

Sändning
Användarrecension
1.5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/