Amerikansk man som greps efter offentlig oro i centrala Pattaya och skrek om coronaviruset, hade en tazer och en pistolformad tändare med sig

Pattaya-

En 39-årig amerikansk man greps i går eftermiddag i Pattaya efter att ha orsakat allmän oro genom att skrämma närliggande lokalbefolkning och turister genom att skrika om Coronaviruset.

Händelsen inträffade runt 3:00 i centrala Pattaya framför Soi 13/1.

Mannen, som verkade lida av en psykotisk episod, skrek högt om att han ville rädda människor från Coronaviruset. Han hävdade också att han hade skickats från framtiden för att rädda det thailändska folket från viruset.

En video finns här:

https://youtu.be/Yd5PCwLDDIA

Mannen lugnade sig inte som flera poliser begärt och fick tas ner med nästan ett dussin med våld eftersom han var samarbetsvillig.

Mannen hade en tazer på sig, en nycigarett formad som en pistol och receptbelagda antibiotika.

En ytterligare diagnos på polisstationen avslöjade att mannen har en historia av psykisk sjukdom och PTSD som före detta soldat och kommer ursprungligen från Kalifornien. Hans namn har undanhållits av Pattaya News.

Myndigheterna förväntas nå ut till mannens anhöriga och American Veterans Affairs för att få hjälp.

Redaktörens notering: När vi publicerade videon av denna incident tidigare sa vi att Pattaya-polisen sa att han testade positivt för droger. Detta är korrekt, men till en början kunde polisen inte helt identifiera vilka droger de var. Ytterligare analys visade att de var receptbelagda läkemedel samt hade antibiotika på honom. Det är oklart om han hade ett recept som krävs enligt thailändsk lag för dessa föremål. Allt detta är enligt Pattayapolisen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/