Regeringen kommer att utlysa nöddekret för att stoppa spridningen av Covid-19 Coronaviruset på torsdag

Bangkok-

Vid en direktsänd presskonferens i eftermiddag, den 24 mars 2020, meddelade Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha att ett nöddekret hade godkänts och officiellt skulle börja torsdagen den 26 mars 2020.

Kraven för förordningen kommer att meddelas samma dag. Genom nödförordningen från 2005 ges regeringen tillstånd att vidta dessa åtgärder.

Premiärministern sa att vissa krav skulle vara obligatoriska och vissa skulle vara förfrågningar. En särskild kommitté skulle bildas för att implementera policy och förfaranden för kraven. Han angav inte hur denna kommitté skulle väljas.

Han betonade för människor att inte återvända till sina hemprovinser och att det skulle finnas kontrollpunkter och karantänåtgärder längs vägen för dem som gör det. Provinsguvernörer har full befogenhet och samarbetar för att karantänsätta dem som gör det. Överträdelser av personer som lämnar karantän eller självisolering kan få böter på upp till 20,000 XNUMX baht.

Nöddekretet ger olika befogenheter, inklusive möjligheten att begränsa inrikesresor, censurera media, införa utegångsförbud, ta över byggnader etc.

Det är dock viktigt att notera att ingen av dessa åtgärder har tillkännages officiellt och kommer inte att ske förrän åtminstone på torsdag denna vecka. Ryktena om ett utegångsförbud som äger rum redan i kväll är falska, konstaterar The Pattaya News.

Premiärministern sa också att sociala medier kommer att övervakas mycket noggrant under denna krisperiod. De som delar med sig av falska nyheter eller gör påståenden om mörkläggning, etc, kommer att åtalas enligt lagens fulla omfattning.

Under tiden diskuteras ekonomiskt stöd och kommer från både finansministeriet och avdelningen för social trygghet. Banker arbetar också med både konsumenter och företag för att hjälpa dem som drabbats av krisen.

 

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/