Koh Larns invånare röstar ja till att stänga ön för alla besökare för att skydda ön, kommer att presenteras för Pattayas borgmästare och Chonburis guvernör för granskning

Koh Larn-

Lokala invånare på Koh Larn, som hittills inte har haft några tecken på Covid-19 eller sjukanmälningar, har i eftermiddag röstat för att stänga ön för alla besökare, icke invånare och utlänningar tillfälligt.

Beslutet kräver godkännande av både Pattayas borgmästare och Chonburi-guvernören för att fortsätta och har redan skickats till dem för granskning.

Koh Larn Community Committee träffades på Wat Mai Samran i morse med en blandning av lokala bybor, entreprenörer och privata operatörer som bor heltid på ön. Invånarna var överens om att detta var ett mycket svårt beslut eftersom nästan alla invånare på ön är beroende av turister för sin inkomst, men tror att det är det bästa beslutet att stänga ön för allmänheten för närvarande för att skydda lokalbefolkningen.

Ön har fått tusentals besökare om dagen sedan stängningen av de flesta icke väsentliga företag i Pattaya, eftersom många människor som inte har något annat att göra besöker ön för att ligga på stranden, vilket oroar invånarna att vissa, trots tunga temperaturundersökningar och försiktighetsåtgärder, kan ha Covid-19 Coronaviruset och vara symptomfri.

Vi kommer att uppdatera dig om denna situation när och om ett beslut fattas av Pattayas borgmästare och Chonburis guvernör.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/