Pattaya City minskar Songtaews flotta från 712 till 200, gräns på fem passagerare per buss på grund av Covid19 och social distansering

Pattaya, Chonburi

Pattaya Songtaew (två rader) eller Baht Bus, Association har implementerat nya åtgärder för att främja social distansering på sina kollektivtrafikfordon på uppmaning från Pattayas stadshus.

Dessutom har flottan tillfälligt minskat från 712 fordon till ungefär 200 på grund av bristande efterfrågan för närvarande i Pattaya City.

Rörelsen för att främja och uppmuntra social distansering på fordonen leddes av Mr Ronnakit Ekasing, tillsammans med Mr Banlue Kulalavanich, vice borgmästare i Pattaya City och polismajor Jeerawat Sukonthasup.

Fordonen kommer nu, märkta med byråkrati, endast ge plats åt fem kunder åt gången.

Chaufförerna har fått höra av Damrongkiat Pinit, sekreteraren för Pattaya Entertainment and Tourism Industry Association, att det är viktigt att följa den sociala distanseringen och att myndigheterna kommer att leta efter alla fordon som bryter mot reglerna.

Dessutom desinficeras och rengörs alla fordon i staden som är i drift regelbundet med professionell rengöringsutrustning.

Det minskade antalet platser och flottan kommer att fortsätta tills situationen godkänns enligt Mr. Ekasing, som hjälper till att leda städernas kamp mot covid-19.

Skrivet av Adam Judd för The Pattaya News, foton av Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/