Chonburi släpper officiell order med lista över nya stängningar och restriktioner, inklusive hotell och stränder

Chonburi-

Chonburi-guvernören, , släppte officiellt en ny order i morse med en utökad lista över stängningar och restriktioner för Chonburi-området, som inkluderar Pattaya. Dessa restriktioner och stängningar är utformade för att uppmuntra social distansering och förhindra spridningen av Covid-19 Coronaviruset i Chonburi-området.

Pattaya News rapporterade ursprungligen att den här ordern utarbetades och kommer igår, artikeln kan hittas här:

https://thepattayanews.com/2020/04/02/chonburi-governor-set-to-announce-additional-restrictions-and-measures-in-chonburi-including-hotel-closures/

Listan över åtgärder och ändringar skiljer sig inte dramatiskt från sammanfattningen vi gav igår, men följande är nu officiellt och effektivt OMEDELBART. Beställningen gäller tills situationen förbättras, utan utgångsdatum.:

-Stängning av alla hotell i Chonburi. Detta inkluderar alla anläggningar som liknar ett hotell, till exempel ett pensionat eller ett bed and breakfast. Dessutom måste anställda på hotellet stanna i Chonburi-området under stängningen för potentiell kontaktspårning. Om ett hotell fortfarande har gäster måste de informera det lokala jurisdiktionskontoret inom tre arbetsdagar eller om de vill hålla öppet för nuvarande gäster. (Redaktörens anmärkning: Det har funnits en viss förvirring om hotellstängningarna. Detta har drivits av Eastern Seaboard Hotel Association i flera veckor nu eftersom de flesta hotellbeläggningsgrader är nära 0 i Chonburi. Men utan ett officiellt meddelande om stängning från regeringen, Hotellet och personalen kan inte få några socialförsäkringsförmåner av den nuvarande situationen och många hotell står inför att behöva säga upp personal eller stänga verksamheten. Genom att beställa stängningen sparar detta effektivt många hotell genom att göra det möjligt för dem att samla in ytterligare förmåner och skattelättnader.)

-Stängning av alla stränder i Chonburi. Det finns inget undantag för simning, som det ursprungligen diskuterades. Total stängning av stranden och strandaktiviteter.

- Bensinstationer stängda mellan kl. 22 och 00 dagligen.

-Alla specialmarknader som inte är öppna för handel varje dag är stängda. Marknader som normalt är öppna dagligen bör endast tillhandahålla mat, enligt tidigare beställningar, och inga sittplatser eller områden för människor att umgås. Rätt hygienstandard måste finnas.

-Tatueringsbutiker och kroppspiercingbutiker är stängda.

-Reservoarerna är stängda för allmänheten för alla aktiviteter, inklusive fiske, cykling, promenader, träning, etc.

-Pattaya City och Banglamung kommer att ha ytterligare kontrollpunkter för alla människor som kommer in och lämnar området. Pattaya City och Banglamung kommer att besluta om de specifika åtgärderna för dessa kontrollpunkter och vilka processer som kommer att vara på plats. Denna information kommer troligen att släppas av Pattayas stadsregering senare idag.

- Department of Land Transport Tax Office är endast öppet för körning. Alla icke väsentliga tjänster är stängda.

-Provincial Commercial Office tillhandahåller inga ingångstjänster, bara elektroniska onlineformulär.

-Banglamung District Land Office är stängt. Alla som besökte kontoret den 24 mars ombeds att sätta sig i karantän i fjorton dagar. Om de har symtom på sjukdom måste de omedelbart uppsöka läkare. En rysk kvinna bekräftad med Covid-19 besökte landkontoret det datumet.

-Alla tidigare ställen och platser som beställts stängda måste förbli stängda. Detta inkluderar nöjesställen, restauranger för att äta på och icke nödvändiga butiker i gallerior och varuhus.

-Det nämndes inget om ett specifikt utegångsförbud för Chonburi, vilket betyder att provinsen har beslutat att följa det nationella utegångsförbudet från 10:00 till 4:00.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/