47 kilo marijuana beslagtogs efter undercover-stick av marijuanaoperation med hjälp av sociala medier för att sälja produkt

Banglamung-

Banglamung-polisen grep i går eftermiddag tre misstänkta som fångades med 47 kilo marijuana som de sålde i Chonburi och Bangkok, främst via en Facebook-sida och sociala medier.

De misstänkta, Mr. Nakarachai eller Pon-noon, 20 år gammal, S. Supaporn eller Muay Subboonto, 21 år, och Mr. Noppuch eller Nawee Cherndecha, 20, greps alla i går efter Banglamung-polisen, ledd av Pol.Col. Phatthanachai Phamornphibun, fångade de tre under ett hemligt stick.

De tre, enligt Banglamung Police, sålde öppet marijuana via en offentlig Facebook-sida som heter Seri Marijuana, som sedan har tagits ner. Sidan kom till polisens kännedom som genomförde en hemlig operation för att köpa marijuana. När det var dags för affären avslöjade poliser sig och arresterade de misstänkta.

De misstänkta har hävdat att de bara är lågnivåförsäljare och att de fick marijuana att sälja av en man som de bara känner som Mr. Singh. De var oförmögna eller ovilliga att ge polisen mer information om sin påstådda arbetsgivare.

De tre misstänkta åtalas för olaglig distribution och innehav av narkotika. Pattaya News noterar att Thailand har legaliserat medicinsk marijuana, men kräver rätt licenser och patent. Fritidsanvändning av marijuana är fortfarande emot thailändsk lag, liksom att sälja produkten med en lämplig medicinsk licens och ändamål.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/