Premiärministern är oroad över att thailändare återvänder hem men betonar behovet av karantän

BANGKOK (NNT) – Premiärministern har uttryckt oro över thailändare som återvänder från främmande länder, efter kaoset på Suvarnabhumi flygplats i slutet av förra veckan; han uppmanade allmänheten att förstå och följa reglerna.

Regeringens talesperson Narumon Pinyosinwat avslöjade att premiärminister och försvarsminister Gen Prayut Chan-o-cha hade uttryckt sin oro över kaoset efter att passagerare från USA och Japan klev iland på Suvarnabhumi flygplats.

Hon sa att premiärministern hade uppmanat familjemedlemmar, föräldrar och individer som återvänder från främmande länder att förstå regeringens förfaranden, instiftade för att förhindra spridningen av Covid-19.

Alla som återvänder från riskländer måste följa karantänsåtgärderna enligt nöddekretet efter ankomsten till Thailand. Passagerare eller personer som har tillåtelse att resa in i Thailand måste följa sjukdomsförebyggande åtgärder som bestämts av regeringen.

De måste gå in i en 14-dagarsperiod av karantän och rapportera till Covid-19 Screening Center i sin by eller samhälle. De som bryter mot bestämmelserna kommer att åtalas enligt nödförordningen utan undantag.

Detta är ett officiellt meddelande från Thai National News Bureau.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/