Ordförande för Eastern Thai Hotel Association diskuterar stängningar av hotell i Chonburi, situationen med turister kvar i rum

Pattaya-

Ordföranden för Eastern Thai Hotel Association,Mr. Prueksae Khu, talade med The Pattaya News i helgen i en intervju för att klargöra och diskutera den nuvarande situationen i Chonburi och Pattaya angående hotellstängningar.

Han uppgav att föreningen hade informerat alla medlemshotell, såväl som icke-medlemshotell, om beslutet som tagits av Chonburis guvernör, Pakorn Thianchai, i slutet av förra veckan för att stänga alla hotell i Chonburi-området. Khu ville dock göra det klart att turister inte "sparkades ut på gatorna" som vissa människor påstod utan bevis på sociala medier.

Mr. Khu uppgav till The Pattaya News att den stora majoriteten av Chonburi Hotels hade en beläggningsgrad under 5 procent, med många hundra rum plus hotell som bara innehöll en eller två kunder. Många hotell i området hade tidigare fattat självbeslutet att stänga för att spara driftskostnader under den svåra period som orsakades av Covid-19 Coronavirus-krisen.

Som en del av guvernörens tillkännagivande och Eastern Thai Hotel Associations meddelande till alla hotell i Chonburi-området, krävdes hotellledningen att ge Chonburi Immigration och regeringsledning det exakta antalet turister och deras personliga information som fortfarande bor på hotell i området . Dessa siffror kommer att vara en av många faktorer som används för att avgöra om Pattaya kommer att ha en stadsomfattande stängning av inkommande och utgående icke-essentiell trafik, en liknande åtgärd som Phuket och Hua Hin, tillsammans med andra olika andra provinser, har vidtagit den senaste veckan .

Ett beslut kan komma redan i morgon, men dagen är också en nationell helgdag, Chakri-dagen och regeringskontor är officiellt stängda.

Herr Khu uppgav att ordern om stängning av hotell lämnar det i händerna på hotellledningen om de vill stänga och be turister att lämna. Han tillade att de flesta hotell dock tillåter dem att stanna, även om vissa konsoliderar antalet turister till enmedlemshotell i Eastern Thai Hotel Association. Herr Khu sa att de återstående turisterna, av vilka det exakta antalet kommer att bli känt i början av veckan, kommer att kunna hitta boende, även om det innebär att behöva ta det tillfälliga avbrottet med att flytta från ett stängt hotell till ett som har ett annat boende. gäster och hålla öppet.

Beslutet om stängning hade begärts i flera veckor av föreningen, liksom andra ledare inom hotellbranschen. Utan ordern kan hotell och deras personal inte göra anspråk på statliga förmåner och stöd som erbjuds för att hålla individer och företag ekonomiskt stabila under den pågående krisen, eftersom endast en kraftnedläggning tillåter direkta fördelar.

Ordern om stängning har inget slutdatum och kommer att pågå tills den övergripande situationen förbättras när det gäller Covid-19 Coronavirus-krisen.

Sändning
Användarrecension
2.33 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/