Thailands premiärminister upprepar att det inte finns några planer för närvarande för en 24/7 stil låsning eller utegångsförbud - OM människor följer de nuvarande reglerna

Bangkok-

Efter flera rykten och falska nyheter på sociala medier i går kväll efter att ett meddelande från inrikesministeriet skickades till alla provinsguvernörer och bad om förberedelser för ytterligare nödåtgärder, har Thailands premiärminister, Prayut Chan-O-Cha, genom flera talespersoner, uppgav under hela dagen att alla rykten och spekulationer om ett utegångsförbud eller låsning dygnet runt med början nu eller den 24 april var falska och kunde betraktas som falska nyheter.

Meddelandet, som vi behandlade i artikeln nedan, sa ingenting alls om ett utegångsförbud, trots att många människor, både utländska och thailändska, delade falska flygblad och meddelanden som hävdade att det gjorde det.

Thailändska inrikesministeriet säger till provinsguvernörerna att vidta brådskande åtgärder för att förbereda sig för eventuella ytterligare Covid-19-restriktioner och åtgärder

Regeringens taleskvinna Narumon Pinyosinwat citerade på en engelsk presskonferens i eftermiddags premiärminister Prayut Chan-o-cha som sa att det nuvarande utegångsförbudet förblev oförändrat, men att regeringen behövde förbereda eventuella nya nödåtgärder i förväg för att på bästa sätt klara av Covid-19 .

Samtidigt upprepade chefen för regeringens centrum för Covid-19 situationsadministration Dr. Taweesin Visanuyothin också att det nuvarande utegångsförbudet mellan 10:00 och 4:00 förblev detsamma och att regeringen vid det här laget inte ville sätta in sätta ett utegångsförbud eller 24 timmar om dygnet, för att förstå den negativa inverkan det skulle ha på de redan tiotals miljoner utan arbete och de fattiga länderna samt lägga till tiotals miljoner fler till de arbetslösa.

Men båda tjänstemännen uppgav också att om det nuvarande utegångsförbudet och restriktioner visade sig inte fungera och folk inte följde att utegångsförbudet kunde förlängas och ytterligare restriktioner kunde äga rum när det gäller resor och stängningar.

Under helgen greps nästan 1,000 XNUMX människor över hela landet, inklusive några utlänningar, för att antingen inte följa utegångsförbudet eller för att ha organiserat privata hemmafester och sammankomster. Dr. Taweesin uppgav att all form av utomstående familjesammankomst var strängt förbjuden vid denna tid och endast skulle hjälpa till att sprida processen och att överträdare skulle åtalas strängt.

"Detta visar att vissa människor fortfarande var samarbetsvilliga. De var cirka 1,000 XNUMX. Var snäll och följ för dig själv, dina familjers och ditt samhälles skull”, sa Dr. Taweesin till pressen.

Detta följer på ett dagligt rapporterat totalt totalt 51 fall av Covid-19, det lägsta på flera veckor.

Dessutom har vissa provinser, som Phuket och Yala, infört sina egna strängare åtgärder, utegångsförbud eller avstängningar baserat på individuella provinsguvernörers beslut, men dessa är inte nationella åtgärder.

Sändning
Användarrecension
3.67 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/