Pattayas borgmästare och stadsledare ger över 38 påsar ris till ekonomiskt desperata Koh Larn-bybor under Covid-19-krisen

Pattaya-

Strax efter att thailändska medier, inklusive vi, rapporterade att byborna i Koh Larn vädjade offentligt om donationer eftersom några av de 1,800 XNUMX permanenta invånarna på ön hade ekonomiska problem på grund av stängningen av ön som nästan är helt beroende av turistdollar kom borgmästaren i Pattaya City, Sonthaya Khunpluem, tillsammans med Pattayas ledningsgrupp för att hjälpa till.

Pattaya City Leadership-team tog med totalt 38 säckar med ris sent i eftermiddags som väger över 1,824 50,000 kilogram, värda över 622 XNUMX baht, till Bali Hai-piren för att fraktas till öns XNUMX hem och hjälpa invånarna.

Borgmästaren pratade med The Pattaya News och sa följande:

”Vi är en del av lokalsamhället och vi måste stå tillsammans. Vi hörde att många på ön kämpar för att äta och inte har någon inkomst eller tillgång till de många välgörenhetsutdelningar som du ser i Pattaya. Därför ville vi vara ett exempel och hjälpa ön eftersom de är våra bröder och systrar i denna kris. ”

Stadstjänstemännen sa att pengarna för maten personligen betalades från borgmästarens och tjänstemännens fickor och inte kom från någon stadsbudget eller skatter.

Pattaya News applåderar borgmästarens och hans teams ansträngningar för att hjälpa byborna på Koh Larn.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/